Jouluun enää kuukausi!!

 Huomasin juuri hieman kauhukseni, että jouluun on todellakin enää kuukausi! Muutama päivä ollaan joulunalusreissussa Lontoossa, ja pari työmatkaa vielä tässä välissä. Joululahjat on mietitty mutta ei vielä hankittu, joten vähän menee vielä huiskiessa. Huomenna käyn Saksan puolella hammaslääkärillä, ja käyn samalla kaupoilla siinä toivossa että löytäisin ukkokullalle jotain kivaa. No, ainakin saksalaista marsipaania saan, pitää katsoa mitä muuta keksin.

Meillä ollaan jo aika jouluisissa tunnelmissa muuten, piparit ja Kardemumman kaupunki on tehty, joulun ruksikalenteri samaten, ensimmäinen joulutähti hehkuu punaisena astiakaapin päällä ja terassin reunoja ja puutarhaa kiertävät jouluvalot.

Meidän esimerkistä innostuneina (?) jokunen naapurikin on jo rohkaistunut laittamaan valoja parvekkeelleen. Täällä on todella tarkkaa milloin "kuuluu" koristeita laittaa, mutta tulevana viikonloppuna on joka paikassa joulumarkkinoiden avajaisia ja meidän kylän liikenneympyrän kuusikin sai tänään punaiset pallot, joten tästä nyt varmasti lähtee laajemminkin koristelut.


Tänä jouluna meidän kanssa tulee joulunviettoon esikoinen vaimoineen täältä läheltä, ja toiseksi nuorimmaiseni Suomesta. Hän on muutaman päivän meillä, ja siirtynee sitten isoveljen luokse loppuajaksi ja siitä sitten takaisin Suomeen. Viime jouluna hän kaatui paluumatkalla meiltä melkein kotiovella ja mursi nilkkansa!! Tänä vuonna toivottavasti menee kotimatka paremmissa merkeissä, eikä tarvita monen viikon kipsiä ja kainalosauvoja...
Joulupäivänä Sveitsissä asuva ystäväperhe 3- ja 1-vuotiaiden kanssa tulee meille jouluaterialle, oli tosi kivaa viime vuonna, ja nyt isosisko ymmärtää vieläkin enemmän joulun päälle kuin viime vuonna. Hän nyt jo kuulemma kokeilee joulumekkojaan valmistautuessaan meidän joulujuhliin :)

Joulun välipäivänä on vähän ajatuksena lähteä mahdollisesti miehen ja koirien kanssa Armas-matkailuautollamme Etelä-Ranskaan! Se on täällä niin kivaa kun kaikki reissumaat on ihan tässä ympärillä, niin on matala kynnys lähteä. Nyt ennen joulua ei ehditäkään reissata, vaikka yleensä ollaan melkein joka viikonloppu jossain.

Lontoon matkalta sitten yritän laittaa tänne taas kuvia!

 

 

Kommentit