Vertailua Suomen ja Sveitsin välillä

 


Tässä kuvia nykyisestä Sveitsin kodista jouluasussaan. Koristeet ovat samoja kuin Suomessa, mutta ainakin viime vuonna laitoin niitä paljon vähemmän esille. Liekö syynä se, että ns. vanhanaikaiset koristeet näyttävät jotenkin vähän "hassuilta" modernissa asunnossa? 
Tässä olohuoneestamme ennen kuin joulukuusi laitettiin paikoilleen. Meillä oli siis ekan kerran muovikuusi! Voipi olla että tänä vuonna muovikuusi pääsee terassille, ja sisään hankitaan aito joulukuusi. On vielä mietinnässä.
Oikealla puolella mun työhuone/vierashuone jouluvaloissaan. Aika ihanaa on tuolla töitä tehdä, kun sumuiset kelit pitää päivät aika hämärinä ikkunan takana.
Tässä meidän makuuhuone. Ihan samat huonekalut ja vissiin verhotkin kuin Suomessa, silti näyttää aika erilaiselta.


Suomessa asuimme 1986 rakennetussa Jukka-talossa, joten siellä oli sitten vähän klassisempia joulukoristeita!

Tässä kuisti...
... ja olohuone.
Ajattelin nyt kuitenkin ihan aloittaa jouluvalmistelut samalla tavalla kuin aiemmin Suomessa, viime vuonna olimme vasta muuttaneet uuteen kotiin niin ehkä siksikin olo oli vähän stressaantunut ja tuntui että mikään ei maistu ihan samalta ja muutenkin on vähän juureton olo. Nyt olemme saaneet asua täällä jo vuoden, olemme täysin kotiutuneet ja osaan ottaa ruokien kanssakin vähän rennommin. Tiedän että netin kautta voin tilata paikallisesta Suomi-kaupasta sapuskat joita tarvitsen, jotta saamme ihan supisuomalaisen jouluaterian aikaan!Kommentit