Joulukausi korkattu

 ---tarkalleen ottaen korkkasimme eilen illalla ensimmäisen glögipullon! Täälläkin on keli kääntynyt ainakin tällä haavaa melko syksyiseksi, lämpötila yöllä 6-8C astetta ja päivälläkin alle viidentoista. Täällä tosin kesä voi tulla vielä takaisinkin, mutta näillä näkymin ei ole mitään hellettä ainakaan enää tiedossa. Onneksi! 😅

Olen täällä Sveitsissä keksinyt hyvän vaihtoehdon saunalle (no, kun sitä ei nyt täällä ole) - kylpyammeen! Meillä on asunnossa iso kulmakylpyamme, jonka reunalle olen ostanut kunnon kasarityyliin saniaisen ja paaaaljon kynttilöitä. Lisäksi täältä saa ihania kylpysuoloja ja -öljyjä sekä kylpyvaahtoja, ja nyt olen löytänyt kaksi ehdotonta lempparia: Syvärentoutusöljyn (muuttaa veden kauniin siniseksi ja ihanan tuoksuiseksi, ja aidosti illalla käytettynä rentouttaa) sekä Terve selkä -öljyn (vesi on punaista ja kylpy tuntuu kyllä oikein kivalta, vaikka en osaa sanoa auttaako se selkään mitenkään erityisen paljon). Kylvyssä kuuntelen rentouttavaa äänikirjaa ja nautin... Aaah. Mieskin on kokeillut muutaman kerran, mutta hän kyllä kaipaa sitä saunaa enemmän :) 

Olimme aamulla jo ennen seitsemää metsäkävelyllä koirien kanssa, ja ihana oli nähdä että täälläkin alkaa lehtien väri muuttua hiljalleen. Samanlaista loistavaa ruskaa kuin Suomessa täällä ei ole, mutta yksittäiset puut kuitenkin ja vaihtaa väriä. Täällä metsäkävelyt ovat hiukan erilaisia kuin koti-Suomessa, hiekkatiet on leveitä ja siistejä, eikä niiltä oikein ole suotavaa poiketa ettei metsänpohja kulu. Koirankakkaroskiksia on joka paikassa, ja ehdottomasti kuuluu noukkia jätökset pois metsästäkin. Täällä on tietysti väestön tiheys niin paljon suurempi kuin Suomessa, että olisi aika katastrofaalista jos oltaisiin kuin Ellun kanat. Metsäkävely muistuttaa siis enemmänkin puistokävelyä, mutta pääasia että pääsee luontoon.

Ensimmäiset jouluvalmistelut on jo aloitettu - perinteinen Lontoon-matka on varattu joulukuun alkuun, yhden pojan lennot Suomesta meille on varattu pari päivää ennen joulua (joskin Finnair ystävällisesti muuttikin iltapäivälennon aamulennoksi ihan ilmoitusluontoisesti) ja paikallisia jouluvieraita on myös jo kutsuttu suomalaiseen joulupöytään joulupäiväksi. On myös jälleen keskusteltu jouluahjapolitiikasta, joten tänä vuonna aikuisten oikeesti hankimme lahjoja hillitymmin kuin ennen. Noooh, lapsenlapsille ehkä kuitenkin jotain kivaa (miehen pikkujouluttaja täytti jo kymmenen, mutta mulle tulee ensimmäinen biolapsenlapsi joulun tienoilla! Molemmat lapsukaiset on tyttösiä 💖)...

Syksy näyttää kovin työntäyteiseltä, ja kiusaa aiheuttaa kesän raksahommissa kipeytynyt selkä. Mulla ei ole koskaan ollut selkäongelmia, joten olenkin nyt ihan ihmeissäni kun selkä muistuttaa olostaan ihan joka hetki. Kylpemällä ja fysioterapialla nyt yritän tätä korjailla, mutta treenit oman PT:n kanssa piti laittaa jäihin kun ei löydy mitään järkevää venyttelyä tms. josta selkä ei kipeytyisi. Yritämme myöhemmin uudestaan.

Toivotan kaikille kivaa viikonlopun jatkoa, ja päivät jouluunhan hupenee jo vauhdilla! Vaivaiset 97 päivää enää jäljellä!

Kommentit

Lähetä kommentti